• График работы
  • Пн.-Пт.: 9:00-18:00
  • Каталог товаров

    Як вибирати свердла: особливості та відмінності

    Свердла є незамінним оснащенням для дрилів різного типу. Вони потрібні у випадках, коли необхідно свердлити отвори на поверхні твердих матеріалів. Таким чином, свердла відносяться до категорії ріжучого інструменту і випускаються декількох типів, залежно від виду матеріалу для роботи з яким вони призначені.

    Різновиди свердел

    Сьогодні купити свердла можна наборами або окремо, завдяки широкому асортименту такої продукції від різних виробників. Стандартні класичні свердла мають тіло спіралеподібної (гвинтової) форми. Щоб збільшити спектр поверхонь, що обробляються, були розроблені такі типи виробів:

    • плоскі перові;
    • конусоподібні ступінчасті;
    • порожнисті кільцеві;
    • з напайками із твердих металів.​

    Конструкція свердел, що відрізняється, дозволяє працювати дрилем з матеріалами різної щільності. Залежно від електроінструменту, для якого призначено свердло, воно може мати такий тип хвостовика:

    1. конічний;
    2. циліндричний;
    3. шестигранний;
    4. зменшений циліндричний.


    Таким чином, перш ніж купити набір свердел, слід визначитися якого типу повинні бути дані вироби, і наскільки раціональною є покупка цілого набору. Можливо для виконання завдання буде потрібно лише одне свердло. Розглянемо типи наявних у продажу свердл, їх призначення та критерії вибору.

    Типи свердел за призначенням

    Перш ніж купити свердло, необхідно визначитися з поверхнею, яку потрібно обробляти. Сьогодні можна знайти набори свердел, призначені для дерева, бетону, скла, цегли, природного каменю, кераміки та металу різного ступеня твердості.

    • Для роботи з ДСП або звичайною конструкційною сталлю можна використовувати стандартні недорогі свердла, виготовлені з інструментальної сталі. Для решти необхідні вироби з додаванням кобальту або титану, якщо мова йде не про бетонну поверхню.​​​​​
       

    • Свердло/бур для бетону призначене для експлуатації при ударно-обертовому свердлінні за допомогою спеціального перфоратора. Вироби для роботи з бетоном мають спеціальний хвостовик адаптований під затискний патрон перфоратора. Наконечник оснащується спеціальною твердосплавною напайкою, а на кромку наноситься алмазне напилення. Для роботи з цим матеріалом бажано купити свердло по бетону або набір, тому що такі вироби часто потрібні різного діаметру. Вироби можуть мати спіраль різної форми, залежно від особливостей бура, оскільки шматки бетону, що відколюються під час буріння, складніше утилізувати на відміну від металевої або дерев'яної стружки. На свердло по бетону ціна відрізняється залежно від довжини робочої частини, виду свердла та використаних матеріалів.
       

    • Для обробки деревини необхідно використовувати спеціальні пір'яні свердла. Вони мають ріжучу кромку унікальної конструкції, за рахунок чого краї отвору виходять рівними без сколів.
       

    • Найвищий попит відзначається на свердління по металу, що пояснюється необхідністю свердлити вироби, виготовлені з різних марок сталі. Відповідно, вони мають різну твердість. Тому асортимент даних свердел найширший.​

    Як вибрати набір свердел

    Іноді вигідніше купить сверла по металлу або будь-якого іншого матеріалу набором, а не поштучно. Таке рішення доцільно, якщо важко визначити якого діаметру або типу свердло більше підійде до виконання поставленого завдання. Як правило, в наборі є ходові розміри, які найбільш затребувані.

    1. Як приклад можна навести набір IRWIN HSS PRO TITANIUM DRILL SET HSTIN (10503991) для роботи з металевими поверхнями із високим рівнем твердості.
    Як вибирати свердла: особливості та відмінності - Инсел
    1. Найчастіше використовувані для вирішення побутових завдань свердла можна знайти в наборі Alpen PM PROFI (00001007050100). Ця добірка свердлів може бути використана для роботи з різними матеріалами. На такий набір свердел ціна буде вищою, але завдяки своїй універсальності не доведеться додатково купувати вироби іншого типу.
    Як вибирати свердла: особливості та відмінності - Инсел
     

    Купить сверла по дереву, металу чи бетону набором вигідніше ще й через наявність упаковки. Як правило, їх упаковка жорстка та довговічна. У ній свердла завжди будуть у порядку та на видному місці. Укладаються вони в залежності від діаметра за зростанням, а отже, необхідне свердло можна швидко знайти. Також упаковка може мати кріплення, щоби вішати її на пояс або ручку для перенесення, що зручно при монтажі різних конструкцій.

    У наборі можна знайти від 3 до 15 виробів:

    1. Комплекти, призначені для роботи з одним видом матеріалу, мають 3-10 свердла у комплекті.
    2. Набори, що включають кілька свердлів відмінних серій, можуть складатися з 15 позицій. Як приклад можна навести набір ALPEN ТМ9 (000802102100), в якому представлений інструмент для роботи з каменем, деревом і металом.
    Як вибирати свердла: особливості та відмінності - Инсел

    Якщо окремо купувати кожне свердло, ціна його буде дорожчою, ніж при купівлі набором. Великою популярністю користуються універсальні набори, де навіть є свердло для плитки та скла. Вони включають допоміжні інструменти, необхідні при виконанні свердління. Таким чином, правильно підібраний набір дозволяє на професійному рівні вирішити широкий перелік завдань, пов'язаних із свердлінням різних поверхонь.

    Перевірені виробники

    Рекомендуються до покупки свердла від виробників IRWIN, ALPEN та інших, продукція яких представлена у нашому каталозі товарів. Також в інтернет-магазині “Інсел” можна придбати свердла по склу, металу, дереву, кераміці та бетону окремо. Асортимент продукції регулярно поповнюється товарами найвищої якості.


          Як вибирати свердла: особливості та відмінності - ИнселЯк вибирати свердла: особливості та відмінності - Инсел